Sri Vasudeva – Elnök és alapító

Sri Vasudeva a Blue Star alapítója és elnöke

Egy jelenkori spirituális tanító

Sri Vasudeva egy elismert nemzetközi spirituális tanító, aki a nyugati és keleti tudást egyedi módon kombinálja annak érdekében, hogy elősegítse a tanítványaiban rejlő evolúciós lehetőségek kivirágzását, és hogy együtt megteremthessünk egy harmonikus, belső kapcsolaton alapuló békés világközösséget. Hogy vízióját megvalósítsa, 1988-ban létrehozta a Blue Start,és manapság egy többet utazik a nemzetközi Blue Star központokba is. Könyvei (Te vagy a fény, Belül keresd Istent, Az Önvaló mint vezető és a Belső fény tükröződései) együtt élő interneten közvetített programjaival, beszédeivel, nemzetközi elvonulásaival, illetve személyes beszélgetéseivel folyamatos inspirációt és útmutatást biztosítanak.

21 évesen Sri Vasudeva elhagyta trinidadi otthonát, hogy Indiába induljon Önfelfedező útra. Az ott töltött idő alatt egy sor mély spirituális élményben és Kundalini ébredésben volt része, amelyek következtében az elkövetkező három évben mély belső átalakuláson ment keresztü 24 éves korára 1978-ban. Ez a radikális átalakulás visszavezette őt a tanulmányaihoz, és hivatásához, mint tanár, majd mérnök és menedzser de már másként. A célja az lett, hogy önérdek helyett szeretetből szolgáljon, és hogy azon dolgozzon, hogy a tudatosság mind egyéni mind pedig szociális szinteken felébredjen.

Miután több évet töltött az iparban és az oktatásban, megalapította a Blue Star-t mely egy non-profit nem szekta jellegű szervezet amely a holisztikus emberi fejlődés és a társadalom szolgálatában. 1993 tól teljes idejét Víziója szolgálatának szenteli. Ezután nemzetközi utazásokba kezdett, és az eredeti központ/ashram mely Claxton Bayben, Trinidadban található (bővebben) elkezdte vonzani a tanítványokat a világ minden részéről. Hogy helyet adjon a növekvő létszámnak, jelenleg egy új, nagyobb központ kialakítása van folyamatban Brüsszelben, a Central Hill-i erdőben. Előreláthatólag ez a központ 2-3 év múlva fog működésbe lépni.

Sri Vasudeva belső tapasztalatainak rövid összefoglalása

Befelé irányuló kutatásai folyamán felfedezte annak a finom energiamezőnek a létezését, ami az ember személyének minden viszonylatát befolyásolja. Ennek az energiamezőnek az ismerete nem új, de amikor Sri Vasudeva közvetlenül megtapasztalta hatásait, akkor az felnyitotta és szélesre tárta egész lényét és elvezette Őt a feltétel nélküli szeretet mély megtapasztalásához. A következő három évben misztikus tapasztalások sora érte, melyek több energiaközpontot megnyitottak, és végül állandó változások után elvezették a teljes tudatossághoz.

Ezen átalakító élményeknek köszönhetően ébredt rá Sri Vasudeva, hogy az ezen energiamezők megnylása és az emberi potenciál fejlesztése között kapcsolat van. E folyamat 1978-ban egy 40 napos időszakban tetőzött, amikor a tudatában egy teljes átalakulást tapasztalt meg. Ma másokat vezet el ahhoz, hogy feltárják maguk számára ezt a finom energia mezőt.

A kundalini energia tudományát és elméleteit, mintegy átfordítja egy modernebb formába. Tanításainak fő alapja, hogy ezek a finom, nem fizikai mezők milyen viszonylatban állnak az emberi aktivitás minden szintjével.

Az ezekbe a mezőkben való behatolás segít az embereknek kifejleszteni egy magasabb szintű mentális és érzelmi intelligenciát és javítja életvitelüket.

Az a misztikum amely ezen tudást oly gyakran körüllengi feloldódik tanításaiban, melyek gyakorlatiasan mutatják, hogyan használjuk azt az emberi lét minden bármely területén.

Manapság elvonulásokon, és workshopokon Sri Vasudéva rendkívüli, mégis földi „Jelenlét”-e által segíti a résztvevőket, hogy megtapasztalják saját belső Valóságukat, és megmutatja hogy ez a belső átalakulás hogyan segít együttérző és ösztönző szociális kapcsolatok kialakításában minden szinten.

 

Upcoming Events

There are no upcoming events.

Idézet

A világban egy uncia élvezethez egy font fájdalom kapcsolódik. Az Isteni Tudatosság megtapasztalása után, minden nap örömmé válik.
-Sri Vasudeva