Megvilágosodása

Időpontok

21 éves korában, 1975-ben 4 hónapot töltött Indiában Ganeshpuriban, Muktananda asramjában. Ezt követően két évig otthon élt Trinidadban, majd 1977-ben ismét néhány hónapra Ganeshpuriba utazott. 1978. március 25.-május 5. nagyjelentőségű szellemi élményeket tapasztalt meg. Új tudatállapota birtokában 1993-ig mérnök, tanár, menedzseri állásokat töltött be a világi tapasztalatok megszerzésére. Megalapította Blue Star elnevezésű szellemi központját, melynek nevét a „Szent Édesanya” sugallatára kapta.

A szellemi út

Sri Vasudeva fiatal korában társadalma életminőségével nagyon elégedetlen volt, sivárnak, szeretetlennek érezte magát. Vivekananda egyik könyvének olvasásakor határozta el, hogy Indiába megy élő Mestert keresni. Álmában meg is jelent egy jógi, piros ponttal a homlokán, aki intenzíven nézett rá. Majd egy kék füstből egy szoborszerűség rajzolódott ki előtte. (Később Indiában fénykép alapján azonosította, hogy Muktananda jelent meg álmában).

Indiában csak egy napra kívánt betérni Muktananda asramjába Ganeshpuriban, ahol a Mester nem is volt jelen, mert Amerikában tartózkodott. De már érkezése is nagyon szerencsésen alakult. Az egyébként zárt kapu nyitva volt és egy kisfiú azonnal asztalhoz vezette egy ünnepi édesség elfogyasztására. Délután – mivel Muktananda gyengélkedett a szívével Amerikában – a hívek egy kétórás fohászt intéztek a Mester Mesteréhez Nityanandához – az „Om namo bhagavate Nityanandája” mantra éneklésével. Ez lenyűgöző hatással volt Vasudevára. Az esti Shiva Mahimnah Stotram éneklés pedig már úgy hangzott, mintha angyalok énekelték volna. A másnap reggeli Guru Gíta éneklésénél elhatározta, hogy tovább marad. Néhány napon belül a Guru Gíta hatására nagy energiaáramokat, szíve kinyílását érzékelte, spontán, ritmikusan tapsolni kezdett, az éneklés is mintha magától történt volna. Egy könyvben megtalálta, hogy mindez a kundalini ébredés jele. Nagyon boldog lett, szinte a föld felett járt. Örömmel megtartotta az asram fegyelmét, végezte akár a piszkos szolgálatok széváját (pl. trágyahordás stb.) is. Érzékelte a Mester erejét, híveiben, asramjában, még növényeiben is. Örömmel tapasztalta, hogy a benne létrejött hatás tartós, és elfogadta Muktanandát Mesterének, akinek belső jelenlétét elevenen érezte.

Más emberként tért haza és egész családjával megtartották otthon a szertartásokat, énekléseket és a fegyelmet. A spirituális megnyílás tovább folytatódott benne.

Két év múlva Ganeshpuriba visszatérve meglátta a Mestert, aki impulzív személyiségének megfelelően éppen nádpálcájával hadonászott a konyhában és kiabált. Először megdöbbentő volt a benyomás, hogy: ”Ez csak egy ember!” Aztán szemét behunyva Vasudeva ráhangolódott Muktananda belső energiáira, és megérezte nagy erejét, a belőle kiáramló tiszta, intenzív szeretetet. Később személyiségéről így nyilatkozott: „Hatalmas, humoros, hamiskás, csodálatos!” Beszéd nélkül is minden kérdésére választ kapott és személyes búcsú nélkül távozott volna, ha egy trinidadi ismerős nő nem bíztatta volna ennek ellenkezőjére.

Hindu módra Muktananda lábaihoz hajolva új nevet kért tőle. Muktananda megérintette a vállát nádpálcájával és a Vasudeva nevet adta neki, s megajándékozta sáljával.

Az 1978-ban bekövetkező 40 napos folyamatban ebbe a sálba burkolózott. Iskolai szünetben, március 25.-én kezdődtek az események, éppen az Om namo bhagavate Nityanandaja mantra éneklésekor, ami során úgy érezte, a tudatos kontrollját elveszítette. Eközben a torok csakra tisztulás következett be. Spontán beszéd lépett fel nála, azon keresztül kapta az utasításokat. „Ismételd az Om Guru–t, érezd, hogy milyen édes az ismétlés! Utánozd Muktananda járását, beszédét, azonosulj vele!” Egy hétig szólt hozzá a hang, míg megértette, hogy azonosulnia kell a Gurujának tisztelt és szeretett sajátságaival – annyira, hogy a Guru minőség beléje költözzék. És ez nem önzés, nem alázathiány, hanem a Guru akarata.

A 40 napos időszak utolsó felében megértette, hogy a testet nem kell aszkétikusan bántani, mint korábban tette, a szellem optimálisan kontrollálja fizikai burkát. Hangjának intenzitása, szuggesztív ereje egyre fokozódott az éneklésben. A végső áttörés álmában történt. Egy hang kérdéseivel kísértette: Fogsz még olyan dolgot tenni, amit tisztátalannak tartasz! Intenzíven tiltakozott: Nem!!! –tiltakozott és energiák kezdtek áramolni benne a gyökér csakrától a köldök csakráig, majd a homlok csakrától felfelé. Az eddigi azonosulás: ”I am Muktananda” (Én Muktananda vagyok) nem ment többé. A korona csakra megnyílása után identitása az ” I am!” Én vagyok! tudatra váltott.

Az újjászületés, az igazi identitás megtapasztalása, a szabadság megélése, a meditációban és éneklésben elért mély dimenziók megtapasztalása után Sri Vasudeva tudta, hogy visszatérhet normális életébe. Néhány hétig gondosan figyelt a korona csakra megnyílásával elért tudatállapot megtartására, aztán megtapasztalta, hogy ez már nem múlik el. Azóta függőség, kötődés nélkül mély kapcsolatban áll az Univerzummal és az emberekkel. Életcélja, hogy másokat is segítsen a felszabadulás felé vezető úton.

Upcoming Events

There are no upcoming events.

Idézet

Ne törődj bele, hogy boldogságodat a világ dolgai határozzák meg.
-Sri Vasudeva